У п'яти містах Донеччини відновлено роботу медико-соціальної експертизи та військово-лікарської комісії

На Донеччині наразі відновлено роботу медико-соціальної експертизи у містах Слов’янськ і Покровськ та військово-лікарської комісії у містах Покровськ, Добропілля і Краматорськ. Про це повідомив в інтерв'ю  Укрінформу начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Відновлено роботу медико-соціальної експертизи (МСЕК) у Слов’янську та Покровську. У медзакладах Покровська, Добропілля, Краматорська почала працювати військово-лікарська комісія (ВЛК)», - сказав очільник області.

Він також зазначив, що у Краматорську стали надавати людям кардіохірургічну допомогу в разі гострого інфаркту міокарда. Також дооснащене та відкрите відділення другого етапу виходжування недоношених та захворілих новонароджених у перинатальному центрі в Покровську. Відновили роботу стаціонарні відділення обласної дитячої лікарні в Слов’янську.

При обласному перинатальному центрі у Краматорську створені виїзні мобільні акушерсько-гінекологічні бригади.

Філашкін констатував, що медпрацівників недостатньо, бо багатьох евакуювали у безпечні регіони.

«Стосовно медпрацівників. Люди є, вони працюють, але, як і в будь-якій іншій сфері, в умовах бойових дій та евакуації відчувається, що частина людей виїхала», - сказав він.

Щодо надання медичної допомоги у громадах, які наближені до лінії фронту, то там допомагають військові медики, парамедики поліції. Потім, у разі необхідності, людей вивозять до медичних закладів далі від фронту, пояснив керівник ОВА.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті