У парламенті Франції закликали за прикладом Британії дати дозвіл Україні бити французькою зброєю по території Росії

Голова комітету у закордонних справах Національної асамблеї Франції Жан-Луї Бурланж закликав владу своєї країни наслідувати приклад Великої Британії, яка дозволила ЗСУ бити її зброєю по Росії. Про це пише Le Figaro, - інформує Цензор.НЕТ.

Зазначається, що Бурланж написав листа до керівництва Франції в якому закликав відмовитися від "стриманості та ухвалити рішення" за прикладом Великої Британії, яка дозволила українським захисникам бити її зброєю по території РФ. Для цього Франції потрібно змінити доктрину, яка містить табу на удари України французькою зброєю по території Росії.

"Час, здається, вже настав. Право на самооборону виключає право на захист території агресора", - йдеться у заяві французького депутата.

Бурланж переконаний, що зміна доктрини є повністю законною, оскільки, за його словами, це покладе край "неприйнятній асиметрії між становищем агресора і жертви агресії".

Політик також додав, що з початку повномасштабної війни "у військовому плані вся територія України зазнала ударів російською далекобійною зброєю". Крім цього, Бурланж зазначив, що РФ використовує у війні проти України північнокорейські балістичні ракети та іранські безпілотники. Він додав, що Київ завдає ударів по території Росії, але поки що може використовувати лише зброю власного виробництва, зокрема безпілотники.

"Чому українцям має бути відмовлено у праві відповідати удар за ударом на напади, жертвами яких вони є?", - запитав французький парламентар, закликавши керівництво своєї країни зняти це табу.

Наостанок Бурланж додав, що ні Франція, ні інші західні союзники України не бажають вступати у війну проти Росії.

Як повідомлялося, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликає Німеччину надати Україні далекобійні ракети і дозволити використовувати їх для ударів по Криму.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті