В одному з сіл Івано-Франківської області лікарі заборонили пити воду з колодязів



Воду з криниць заборонили пити у Камінному Івано-Франківської області, - повідомляє „ТРК Вежа”.

Мешканцям села Камінне Надвірнянського району на Івано-Франківщині лікарі районної санепідемстанції заборонили пити воду із криниць. Кількість бактерій у ній перевищує норму. Селяни впевнені, що забруднення сталося через засмічення берегів місцевої річки Стримби.

— Упродовж кількох років із берегів Стримби вантажівками вивозять гравій, — розповідає 53-річний камінчанин Володимир Пушкар. — Унаслідок цього утворилися глибокі ями. Селяни зсипають туди сміття. Але тепер туди звозять і промислові відходи, на вигляд це тверда чорна маса. Сміттєзвалище розтягнулось уже більш як на 2 гектари.

Селяни розповідають, що санстанція взяла проби води лише з трьох криниць. Проб ґрунту не робили. Коли можна буде пити воду, не знають. Поки що обходяться кип’яченою та купованою.

— Я тричі викликав екологічну інспекцію, домовлявся із телебаченням, просив приїхати санстанцію, — додає Пушкар. — А у їхніх висновках ні слова про засмічення землі, повітря. Значить, хтось зацікавлений, аби така інформація не просочувалася далі села. Боюсь, що ці відходи просто загорнуть землею.

Рейдова перевірка екологів засвідчила лише несанкціонований відбір гравію та засмічення земель.

— У Камінному ситуація не гірша, ніж у навколишніх селах, сміття там небагато. У сусідньому Волосові в сто разів більше, — говорить 54-річний Володимир Лунів, інспектор Державної служби охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області. — За вивіз гравію і зняття родючого ґрунту ми оштрафували сільського голову на 430 гривень.

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи