У Міноборони прокоментували, чому 710 тисяч українців безпідставно мали статус "у розшуку" у реєстрі "Оберіг"

710 тисяч українців безпідставно мали статус "у розшуку" в реєстрі "Оберіг", але  цю помилку виправили завдяки застосунку "Резерв+". Про це повідомила у Фейсбук заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко 

"Застосунок Резерв+ звернув нашу увагу на прогалини у реєстрі Оберіг. Одна з них — добре відомий вам статус "в розшуку", який безпідставно відображався у 710 000 громадян", - заявила .Черногоренко. 

Як повідомляється, цифрова команда Міноборони виправила цю помилку та радять авторизуватись у застосунку повторно, щоб побачити свій оновлений статус. 

За словами Черногоренко, У разі зняття з "розшуку" до ТЦК повторно звертатися не треба.

Також заступниця міністра оборони додала, що у розшук люди потрапляють, якщо порушують правила військового обліку. 

"Наприклад, ігнорувала "повістки", ТЦК зверталось до Національній поліції. Але фактично кількість таких звернень становить близько 25%", - зазначила Черногоренко. 

Нагадаємо, раніше  у Міноборони розповіли, куда звертатися, якщо Резерв+ показує статус розшуку

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті