У Краснодарі на знак протесту проти війни наклав на себе руки репер Walkie

У російському Краснодарі 30 вересня наклав на себе руки реп-артист Іван Петунін, який виступав під сценічним псевдонімом Walkie. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з повідомленням, Петунін залишив відеопослання, в якому заявив, що не готовий йти на війну та вбивати людей. Walkie викинувся із вікна своєї квартири.

У відео, яке він записав перед самогубством, Walkie розповідає, що ухвалив фатальне рішення через оголошення в росії часткової мобілізації. Він також повідомив, що всі сім місяців від початку озброєного вторгнення росії в Україну йому "було дуже боляче".

Walkie дотримувався пацифістських позицій і не хотів брати до рук зброю. Співак розповів, що у нього є відстрочка від призову за станом здоров'я, але він не вірить, що військкомати братимуть відстрочки до уваги, і вважає, що часткова мобілізація незабаром перетвориться на повну.

"Ми всі стали заручниками одного маніяка", - сказав Walkie.

Перед смертю репер також відправив текстове послання своїй дівчині, закликавши її зберігати пам'ять про нього та пам'ятати, що він завжди жив по совісті.

Івану Петуніну було 27 років. За півдня до смерті він виклав в інтернет свій новий альбом Walk Out Boy 3.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті