У містах РФ скасовують Новорічні урочистості, щоб заощадити гроші на війну

Влада Санкт-Петербурга прийняла рішення скасувати цього року новорічні урочистості: концерти на Палацовій площі та Невському проспекті, феєрверк та благодійні прийоми. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що заощаджені кошти міська адміністрація Петербурга має намір направити на придбання додаткового екіпірування для мобілізованих на війну в Україні.

У міському календарі залишаться лише дитячі новорічні ялинки та програми для сімей з дітьми.

Також про рішення скасувати новорічні розважальні заходи, щоб направити гроші на мобілізацію, оголосила влада Ленінградської області та Нижнього Новгорода.

У Калінінграді відмінили покупку новорічної ялинки для прикраси головної площі міста.

Першою з такою ініціативою виступила адміністрація Калуги: 5 жовтня глава міста Дмитро Денисов повідомив, що у місті не буде святкових прикрас, концертів та гулянь, а всі вільні кошти будуть надіслані на підтримку мобілізованих.

У повідомленні нагадується, що після початку мобілізації з різних регіонів почала надходити інформація, що мобілізовані змушені самі збирати себе на війну. Їм не вистачає екіпіровки, їх просять самостійно купити захисні засоби та аптечки. У деяких випадках для цього їхні родичі беруть кредити та мікропозики.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті