У Генштабі зробили заяву на тлі падіння Іл-76 та нагадали, що за тиждень росіяни нанесли 19 ракетних ударів по Харківщині

Збройні Сили України і надалі будуть вживати заходів контролю за повітряним простором на Бєлгородсько-Харківському напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ 24 січня.

Як заявили у Генштабі, ЗСУ будть контролювати повітряний простір задля зменшення саме ракетної загрози. Зокрема, будуть детально відстежуватись точки запусків ракет та логістику постачання росіян. Особливо мова йде про застосування засобів військово-транспортної авіації.

"Зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода", - сказано у повідомленні.

З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.

Генштаб нагадує, що лише за останній тиждень противником нанесено 19 ракетних ударів по Харківщині.

Застосовано:

26 ЗКР С-300;

3 БР "Іскандер-М".

Внаслідок чого загинуло 16 осіб, у тому числі одна дитина.

Поранено - 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі - одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків. 

Спочатку про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Корочанському районі Бєлгородській області повідомили російські Telegram-канали. У Міноборони РФ заявили, що на борту літака нібито перебували українські полонені, яких вивозили для обміну.

В українському Міноборони повідомили, що наразі "з'ясовують інформацію". Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими збирає та аналізує всю необхідну інформацію щодо катастрофи Іл-76. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті