У Оленівці на Донеччині під час шикування окупантів-морпіхів для нагородження "прилетіло": ліквідовано 19 загарбників

Удар по місцю збору особового складу 155-ї окремої бригади морської піхоти (в/ч 30926, Владивосток) РФ в окупованій Оленівці на Донеччині зафіксовано вчора, 27 лютого. Про це пишуть у сегменті соцмереж окупантів і місцевих пабліках.

"Удар по 155 ОБрМП. Знову побудова. Учора, 27.02.2024, близько 19:00 було завдано удару по місцю збору особового складу 155-ї окремої бригади морської піхоти (в/ч 30926, Владивосток) у н.п. Оленівка, Донецька область", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що командування проводило шикування на честь нагородження окремих військовослужбовців бригади, які відзначилися в "СВО".

"Удар було завдано двома ракетами РСЗВ "HIMARS". Внаслідок удару 19 військовослужбовців бригади загинуло, ще 12 отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Також називаються деякі імена загиблих: Кожухов Роман, підполковник, заступник командира бригади; Абілов Олександр, майор; Шахманов Наіль, капітан. Командир 155 ОБрМП полковник Михайло Гудков - поранений.

У повідомленнях йдеться про те, що "командування було обізнане про роботу ворожого в розвідувального БПЛА в їхньому районі, однак цю інформацію проігнорувало".

Окупанти також журяться, що "захід проводився біля пам'ятника невідомому солдату Великої Вітчизняної війни. Пам'ятник зруйнований".

У повідомленнях втрати окупанти дещо різняться, офіційного підтвердження поки що не було.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті