На Донеччину після евакуації повернулися понад 230 тисяч людей

На Донеччині число людей, які повернулися назад після евакуації з початку повномасштабного вторгнення, становить вже 231 тис. осіб. Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає Укрінформ.

Загалом в громадах залишаються близько 472 тис осіб.

«В області триває евакуація, починаючи з 26 лютого 2022 року. І на теперішній час силами органів влади усіх рівнів та добровольчих формувань, волонтерів було евакуйовано більше, ніж 1 млн 415 тис осіб цивільного населення… Але за цей час повернулось на постійне місце проживання близько 231 тисячі осіб», - сказав Петлін.

Він уточнив, що з початку повномасштабного вторгнення серед евакуйованих було 168,77 тисяч дітей та близько 44 тисячі осіб з інвалідністю.

Петлін зазначив, що на сьогодні, за даними місцевих органів влади, в громадах на території Донецької області залишаються близько 472 тисяч осіб.

Разом з тим він наголосив, що за для збереження життя собі та своїм рідним, всім мешканцям області краще евакуюватися в більш безпечні регіони.

Раніше, на брифінгу 20 січня 2024 року, Петлін інформував, що на Донеччині кількість людей, які повернулися назад після евакуації, становила 223 тисячі осіб.

Як повідомлялося, в Донецькій області на території, контрольованої українською владою, до 22 лютого 2024 року мешкало близько 1 млн 800 тис жителів.

Наразі Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті