Українці можуть отримати до 100 тисяч грн на власну справу: стартував конкурс бізнес-ідей "Роби своє" у регіонах України

Грантовий конкурс "Роби своє" 4 квітня стартував у регіонах України, підприємці з регіонів можуть отримати на започаткування чи продовження власного бізнесу до 100 тис. грн. Про це повідомив сайт "prostir.ua".

"Цьогоріч планується підтримати не менше 50 проєктів, – сказано в повідомленні. – Сумарний бюджет конкурсу становить 6 млн грн".

Уточнюється, що цього року своїм фокусом у підтримці бізнес-проєктів визначили продовольчу безпеку. Торік більшість ідей так чи інакше стосувалися перероблення чи збереження овочів і фруктів, створення нових продуктів, логістики, дистрибуції тощо.

"Зараз це чи не найбільш актуально в громадах. Після перемоги ця тенденція нікуди не зникне. Тож ми вирішили спрямувати свої зусилля на створення успішної екосистеми малого бізнесу в регіонах, яка б давала людям роботу та забезпечувала громаду або й область товарами чи послугами у сфері продовольчої безпеки", – цитує сайт Тетяну Волочай, директорку благодійного фонду "МХП – Громаді", який став організатором конкурсу. 

Зазначається, що на грантову підтримку можуть подаватися:

- бізнеси, що вже працюють; 

- підприємці, які мають бізнес-ідею і шукають кошти на її втілення;

- підприємці, які релокують свою справу.

Раніше повідомлялось, що Кабмін запустив нові грантові програми для ветеранів бойових дій на старт і розвиток власного бізнесу.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті