Україна не братиме участь у засіданні ОБСЄ на рівні глав МЗС через присутність росіян

Делегація України не братиме участі в міністерському засіданні ОБСЄ на рівні міністра закордонних справ, яке відбудеться у Північній Македонії через присутність делегації з РФ. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook 28 листопада.

"Росія створила екзистенційну кризу в ОБСЄ та перетворила організацію на заручника своїх примх та агресії. За таких умов присутність російської делегації на міністерському засіданні на рівні міністра вперше після початку повномасштабного вторгнення Росії до України лише посилюватиме кризу, в яку Росія загнала ОБСЄ", - зазначив Ніколенко.

Також він нагадав, що росія незаконно затримала трьох українців - представників ОБСЄ, які знаходяться у в'язницях вже понад 500 днів.

Речник МЗС водночас наголосив, що Україна залишається відданою принципам ОБСЄ, готова і надалі працювати із партнерами з метою відновлення поваги до Гельсінського заключного акту, зокрема на основі втілення Формули миру Володимира Зеленського.

Як повідомлялось раніше, у МЗС закликали виключити РФ з ОБСЄ.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті