У центрі Львова пластикові вікна замінять на дерев'яні

Керуючись законодавством про охорону культурної спадщини, влада Львова примусить в центрі міста замінити пластикові вікна на дерев'яні, - повідомляє “ТСН”.

Міська влада Львова вирішила вимагати в судах від мешканців заміни пластикових вікон на дерев'яні в житлових будинках в історичній центральній частині міста.

Як повідомили у Львівській міській раді, Галицька районна адміністрація (центральний район міста з переважно історичною забудовою, - ред.) спрямувала до Галицького районного суду 32 позови з вимогою зобов'язати мешканців міста поставити у своїх квартирах дерев'яні вікна.

Наголошується, що 15 позовів суд вже прийняв до розгляду.

"Більшість позовів подані щодо квартир, які розташовані на вулиці Вірменській і Площі Ринок, де будинки є пам'ятками архітектури", - підкреслили в міськраді.

Міська влада нагадує, що статтею 92 Кодексу про адміністративні правопорушення за порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини передбачені штрафні санкції: для громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1 700 грн); для посадових осіб - від 100 до 150 не оподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700-2 550 грн).

Нагадаємо, комітет збереження світової спадщини ЮНЕСКО висловив стурбованість з приводу загального стану збереження історичної забудови Львова.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи