У Тернополі не відбулась сесія міськради щодо передачі літака МІГ-15



33 сесія міської ради, на якій планувалось повторно розглянути питання прийняття рішення «Про передачу МІГ-15», не відбулася. Як повідомив секретар ради Тарас Білан, станом на 10 год. для участі у роботі сесії зареєструвались лише 4 із 60 депутатів. Відтак, 15 лютого пленарне засідання сесії міської ради не розпочалось, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.


Нагадаємо, 5 лютого 2010 р. на 32 сесії міської ради було прийнято рішення про передачу макета літака МІГ-15, що встановлений при вході у Парк Національного Відродження (мікрорайон «Східний») Всеукраїнському музею авіації у Києві.

Враховуючи те, що рішення міської ради «Про передачу літака МІГ-15» прийнято без врахування громадської думки тернополян, беручи до уваги консультації з депутатами міської ради та доцільність широкого обговорення даного питання у засобах масової інформації з метою вивчення та врахування думок мешканців міста, 9 лютого міський голова Роман Заставний видав розпорядження про зупинення дії даного рішення та його повторний розгляд на 33 сесії 15 лютого.

За словами начальника юридичного управління міської ради Олександра Печіля, на даний час розпорядженням міського голови дія прийнятого рішення «Про передачу МІГ-15» зупинена. Надалі ж, згідно чинного законодавства, міський голова має право упродовж 2 тижнів знову скликати сесію міської ради для повторного розгляду даного питання.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи