У Львові створили Меморіальний музей злочинів окупаційних режимів

Сьогодні, 17 лютого, під час сесії Львівської міської ради 73 депутати проголосували за зміну назви Меморіального музею жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». Відтак затверджено нову назву комунальної установи міста – Меморіальний музей злочинів окупаційних режимів, - повідомляє «zaxid.net».

Як зазначив секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, місто мало змінити цю назву, оскільки досі існували дві установи з однаковими назвами – згадана комунальна установа і національний музей, який перебуває у віданні СБУ.

Проектом ухвали було запропоновано перейменувати меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» на Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору». Однак, за пропозицією «свободівця» Тараса Семущака, депутати зупинилися на назві Меморіальний музей злочинів окупаційних режимів.

«У назві музею мають бути присутні слова «окупаційні режими», а не «тоталітарні», щоб було зрозуміло, що йдеться про загарбників, окупантів. Недоцільно називати такий комплекс «Територією Терору», адже територія терору буде лише одним з музеїв, які увійдуть до Меморіального музею злочинів окупаційних режимів.

Нагадаємо, музей «Територія терору» планують облаштувати у Львові на пр. Чорновола, 45.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи