У Калуші побудують новий завод з виробництва калійних добрив

Цього року у Калуші планується розпочати будівництво нового заводу з виробництва калійних добрив. Про це розповів губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Він зазначив, що з Калуша й надалі вивозитимуть гексахлорбензол. Так за межі Прикарпаття уже вивезено майже 9 тисяч тонн цих отрутохімікатів, на що держава виділила більш ніж 300 млн. грн.

Крім того, за словами голови облдержадміністрації, для покращення екологічної ситуації в регіоні на Домбровському кар'єрі побудовано північний борт і розсолопромисел, накрито золовідвал.
На травень перенесено відкриття калуського підприємства з випуску суспензійного полівінілхлориду, що є сировиною для виготовлення вікон, поліетиленових труб, деталей до кораблів, літаків, автомобілів. Дотепер суспензійний полівінілхлорид, за словами Михайла Вишиванюка, завозився в Україну з Південної Кореї.

«Завод ще не запущено, а вже надходить чимало дзвінків, як і де можна буде отримувати цю продукцію. А вона може дати можливість побудувати у Калуші близько 10-ти заводів-супутників», - наголосив губернатор.

Нагадаємо, минулоріч з державного бюджету на проведення заходів з ліквідації екологічних проблем Калуша уряд виділив 450 млн грн.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи