Тимошенко попроситься в Пшонки до Львова на захист «утиснення громадян»

Колишній прем'єр України Юлія Тимошенко має намір просити Генеральну прокуратуру дозволити їй відвідати Львівську область. Про це вона повідомила журналістам біля входу в Головне слідче управління Генпрокуратури, -  інформують  «Українські новини».

«Я... отримала запрошення від громадян, права яких порушені. Це люди, які живуть у Львівській області. Це ті люди, які сьогодні не можуть ні в суді, ні в прокуратурі, ні в силових структурах знайти захист. Вони звернулися за захистом до мене, і тому сьогодні я буду подавати заяву про моє право виїхати у Львівську область і спілкуватися з людьми на їх запрошення», - сказала Ю. Тимошенко.

При цьому екс-прем'єр нагадала, що раніше Генпрокуратура двічі відмовила їй у поїздці в Харківську область, додавши, що таким чином влада намагається ізолювати її від спілкування з громадянами як лідера опозиційних сил.

Крім того, Тимошенко має намір дізнатися у Генпрокуратури, чи дозволила та їй зробити поїздку до Брюсселя з раніше поданого нею прохання.

Зазначимо, сьогодні, 2 червня, Генпрокуратура заборонила екс-прем'єрові Ю. Тимошенко відвідати Брюссель для участі в саміті Європейської народної партії 23 червня.

Нагадаємо, Генпрокуратура вже дозволяла Тимошенко відвідати Брюссель 23-25 березня для участі в саміті Європейської народної партії, проте цьому передували кілька відмов в аналогічній прохання.




Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи