Тернопільський нардеп вимагає покарати організаторів антиукраїнських акцій у Криму






«Перевірити факт спалення підручників з історії України 14 березня в Сімферополі і, в разі виявлення ознак складу злочину передбаченого ч.2 ст.296 і ст. 338 Кримінального кодексу України, притягнути винних осіб до відповідальності» вимагає народний депутат України, заступник голови Української народної партії Ярослав Джоджик від міністра внутрішніх справ України. Відповідне депутатське звернення сьогодні надіслано у МВС, - повідомили "ОстроВ" в прес-службі УНП.

 «Спаливши підручники з новітньої української історії, учасники мітингу не лише знищили фашистськими методами затверджені Міносвіти підручники для навчання, але й поглумилися над державними символами, адже в більшості книг наявні на обкладинці та перших сторінках державні символи – герб і прапор», - наголошує Ярослав Джоджик. Окрім того, політик звертає увагу на неприпустимості ігнорування з боку МВС заклику про входження України до союзної держави з Росією і Білоруссю, що лунав під час мітингу.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи