Тернопільська область – одна з найкращих у питаннях соціально-правового захисту дітей



У Києві відбувся дводенний семінар, у якому взяв участь начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Степан Герасимів. Семінар було організовано  Державним департаментом з усиновлення та захисту прав дитини спільно з Міжнародним благодійним фондом  «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

У ході роботи семінару було підбито підсумки діяльності Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини за 11 місяців 2009 року.
Учасники розглянули актуальні питання сфери усиновлення; забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.
Йшлося також про стан виконання Державної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності в регіонах за підсумками 9 місяців 2009 року. Було проаналізовано результати проведення рейдів «Діти вулиці», розглянуто організацію роботи притулків для дітей службами у справах дітей.
Одним із ключових питань стало питання стану і завдань забезпечення діяльності Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти». Також обговорено тему нормативно-правового забезпечення сфери охорони дитинства та ситуацію з ВІЛ/СНІД в Україні.
Як повідомив начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Степан Герасимів, на семінарі Тернопільську область було названо одною з кращих, де до сімейних форм виховання залучено найбільше дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Також наш регіон було названо серед лідерів у соціально-правовому захисті дітей загалом.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи