Тернопільська мерія стверджує, що кризовий стан економіки міста уповільнює свої темпи



За інформацією заступника міського голови з фінансових питань-начальник управління фінансів та бюджету Тернопільської міської ради Зіновія Новосельського, місто Тернопіль з початку року нарощує власні надходження до міського бюджету. Так, впродовж першого кварталу поточного року власних надходжень надійшло 59,1 млн.грн. що більше очікуваних на 2,3 млн.грн., а в порівнянні з минулим роком - на 4,3 млн.грн. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської міської ради.

«Це свідчить про те, що кризовий стан економіки міста уповільнює свої темпи», - сказав головний фінансист Тернополя.

Якщо аналізувати надходження в розрізі податків, то тенденція їх росту теж відчутна. Так, податок з доходів фізичних осіб, який займає більше 70 відсотків всіх надходжень бюджету із 12,3 млн.грн. у січні зріс до 15,4 млн.грн. в березні.

В цілому до бюджету Тернополя мобілізовано 119,0 млн.грн. , що дало можливість забезпечити на належному рівні функціонування бюджетної сфери міста і в першу чергу здійснити своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, а в березні місяці - її дострокову виплату.

За звітний період проведено оплату за спожиті бюджетною сферою міста енергоносії та комунальні послуги.

«Розуміємо, що зупинятись на досягненому не маємо права, адже цих коштів є недостатньо, щоб здійснити виконання всіх запланованих заходів та програм, - наголосив Зіновій Новосельський. - Позитивні результати роботи міської влади залежать від свідомості та розуміння кожного громадянина».

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи