Там, де є націоналісти, - не буде жодної червоної шмати, - голова Тернопільської облради

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда заявляє, що в жодній області, «де є націоналісти», 9 травня не буде вивішено жодної «червоної шмати». Про це  вчора, 28 квітня він заявив, під час позачергової сесії Львівської обласної ради щодо використання червоних прапорів у День Перемоги, - повідомила «ОстроВ» Львівська обласна організація ВО «Свобода».

«На Тернопільщині, на Львівщині, на Івано-Франківщині, на Волині – скрізь, де є націоналісти, не буде жодної червоної шмати», - наголосив він.

О. Кайда, пояснив свою присутність на сесії Львівської обласної ради: «Чому я тут? Тому що мені болить, як голові найвищого представницького органу однієї з часточок України. Кайда тут, тому, що мені болить, як націоналісту, «свободівцю». Кайда тут, тому що врешті-решт мені болить, бо я українець, в жилах якого тече українська кров, генетичний код якої формувався задовго до існування тих хрунів, які тиснули пальцями на кнопку. Але ця кров зараз в мені не тече, ця кров зараз в мені вибухає. Вибухає підсилена духом Холодного Яру, який зарядив мене енергією моїх предків, які гинули від тих – під червоними прапорами».

«Для мене не дивно, що на Сході України чи на Півдні, бо всі прекрасно знають, я є представник Запоріжчини, через промивання мізків 300 років, яке там ставлення є і до Дня побєди, і до тої червоної шмати. Але мене дивує позиція тут представників так званої галицької інтелігенції, Галичини. Це в мене там, на Півдні і Сході не знали, що таке УПА, там замовчувалися факти геноциду, але ж тут все знали!», - наголосив О. Кайда.

Він висловив обурення за тих, що в «Страсний тиждень, коли всі християни готувалися до Великодня, ті проголосували за червоні прапори».

«Я не дивуюсь комуністам, в них ніколи душі не було, вони виросли на злочинах. Але їх підтримали «регіони», Блок Литвина, затушковані бютівці і «нашоукраїнці», які натиснули і в Страсний тиждень проголосували за ту червону шмату, під якою руйнувалися церкви!», - додав Олексій Кайда.

Разом з тим, він наголосив: «Я впевнений, в цьому залі сидять справжні українці! А українці голосують не карточками і не пальцями, а кров’ю і своєю душею!».

Нагадаємо , вчора, 28 квітня, під час позачергової сесії депутати Львівської облради прийняли рішення « Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни», відповідно до якого вимагають у Президента України Віктора Януковича заветувати Закон про «Проведення змін до Закону України «про свідчення перемоги у ВВВ 1941-45 років (щодо порядку офіційного використання, копій прапора перемоги)», прийнятий Верховною Радою України 21 квітня.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи