"Свобода" вимагає оголосити генконсула РФ у Львові персоною нон грата

Львівська "Свобода" вимагає оголосити генконсула РФ у Львові Євгена Гузєєва персоною нон грата, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі ЛМО ВО „Свобода”. 

Рішення звернутися до МЗС України з вимогою оголосити Євгена Гузєєва персоною нон грата було ухвалено 27 вересня під час партійної конференції міської „Свободи” у Львові. 

Свободівців обурило те, що 26 вересня 2010 року генконсул РФ у місті Львові Євген Гузєєв висловився на підтримку лідера закарпатських сепаратистів Дмитра Сидора, проти якого порушено карну справу за статтею 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). 

Зокрема, за інформацією прес-служби, російський дипломат назвав отця Сидора святою людиною, „Мойсеєм” і російського консула "бентежить", що справу проти "Мойсея" ще й досі не закрили: "Дивуюся, що нова влада не закриє судову справу. На мій погляд, злочину у його діях немає. Я не втручаюся у внутрішні справи України, але чому людина повинна проходити через такі випробування?", — сказав Євген Гузєєв. 

"Свобода" розцінює подібні заяви генконсула Росії як втручання у внутрішні справи України і нахабну спробу вплинути на перебіг слідства.  

На думку свободівців, заяви і діяльність Євгена Гузєєва не мають нічого спільного з дипломатичною діяльністю, натомість мають ознаки підривної роботи проти України, а саме інспірації, фінансування та інформаційної підтримки сепаратистських проявів.

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи