США схвалили відправку в Україну F-16 з Данії та Нідерландів - Reuters

США схвалили відправку винищувачів F-16 до України з Данії та Нідерландів після завершення підготовки пілотів. Про це пише Reuters.

Reuters з посиланням на неназваного чиновника зазначає, що Вашингтон надав Данії та Нідерландам офіційні запевнення, що Сполучені Штати прискорять затвердження запитів на передачу F-16 для відправлення в Україну, коли пілоти пройдуть підготовку.

Цього місяця в Данії коаліція з 11 країн мала розпочати навчання українських пілотів керувати винищувачами F-16. У липні виконуючий обов’язки міністра оборони Данії Троельс Поульсен заявив, що країна сподівається побачити "результати" навчання на початку 2024 року.

Зазначається, що державний секретар Ентоні Блінкен надіслав листи своїм датським і нідерландським колегам із запевненням, що запити будуть схвалені.

"Я пишу, щоб висловити повну підтримку Сполученими Штатами як передачі Україні винищувачів F-16, так і підготовку українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16", — сказав Блінкен у листі до двох офіційних осіб, копію якого побачило Reuters.

За його словами, схвалення запитів дозволить Україні "в повній мірі скористатися своїми новими можливостями, щойно перший набір пілотів завершить навчання".

Як повідомлялося раніше, Україна не зможе отримати від союзників винищувачі F-16 найближчої осені чи зими.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті