Спроба міліції затримати голову Тернопільської облради – спланована провокація – О. Кайда



Спроба правоохоронців затримати голову Тернопільської обласної ради Олексія Кайду – це була явно спланована провокація, – вважає очільник обласної ради. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської облради.

Як розповів голова обласної ради Олексій Кайда, під час мітингу біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де традиційно починаються чи завершуються акції ВО «Свободи» в Києві, після того, як Олексій Кайда виступив, до нього підійшли двоє працівників міліції і   запропонували слідувати за ними. 

Правоохоронці звинуватили голову обласної ради у нанесенні шкоди автомобілю. З порушенням усіх процесуальних норм міліціянти намагались провести упізнання, проте протримавши голову Тернопільської обласної ради близько двох годин у райвідділку міліції Шевченківського району, змушені були його відпустити.

Олексій Кайда вважає, що однією із найосновніших причин того, що пригоди у райвідділку були  такі недовгі, було саме те, що п’ятитисячний мітинг членів ВО «Свобода», дізнавшись про такий  міліцейський «безпредел», рушили йому на допомогу. «Впевнений, що такі дії влади – це початок краху промосковського окупаційного режиму Януковича, наголошує Олексій Кайда, -  і вчинки силових структур ще раз довели, як ця влада боїться народного гніву.»

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи