Дається взнаки дефіцит. Ігнат заявив, що росія стала застосовувати втричі менше "Калібрів"

Російські війська застосовують утричі менше ракет "Калібр", ніж інших ракет повітряного базування. Про це 7 липня в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"За даними Генштабу, розвідки, росія має можливість виробляти близько 30 "Калібрів" на місяць. Тому 10-15 "Калібрів" за одну атаку, носіїв у Чорному морі у них достатньо, а от ракет не дуже. Скільки можуть, стільки й застосовують. Було б більше, летіло б на нас більше цього мотлоху", - розповів він.

Ігнат зазначив, що РФ витратила стратегічний запас ракет на зимові удари по енергетиці України. Водночас зараз активно використовуються ракети С-300. Також використовуються і ракети Х-22.

"Однак Х-22 вони вже не виробляють. Це старі радянські ракети. За час повномасштабного вторгнення понад 150 Х-22 було випущено по Україні", - додав речник Повітряних Сил.

Ігнат додав, що зараз "Калібрів" випускають приблизно втричі менше, ніж ракети повітряного базування Х-101/Х-555.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росія не завдає масових ударів по Україні, бо збирає ракети "для чогось підступного".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті