"Сьогодні велика проблема - це боєприпаси різних видів і майже всіх номенклатур" - Тарнавський

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що українським силам найбільше бракує на Таврійському напрямку боєприпасів різних видів і майже всіх номенклатур. Про це вні сказав в інтерв'ю ВВС Україна.

"Сьогодні велика проблема - це боєприпаси різних видів і майже всіх номенклатур. Гостро стоїть питання щодо боєприпасів для артилерійських систем 122 і 152 міліметрів. Хочу також звернути увагу на те, що противник, знаючи наші можливості щодо дальності ураження, розмістив свої артилерійські підрозділи на критичній відстані - там, де ми не можемо впливати на його дії. Дуже швидко він розвиває засоби радіоелектронної боротьби, що унеможливлює застосування нами високоточної зброї на великій дальності. Тобто ми сьогодні маємо проблеми в наведенні далекобійних боєприпасів під час ведення контрбатарейної боротьби", - сказав він. 

За його словамми, для боротьби з повітряним противником актуальним питанням є постачання зенітних ракетних комплексів типу Stormer, Avenger, Stinger.

"Тобто якщо є навіть невелика перевага в повітрі - це вже перевага противника над наземним компонентом. А в умовах значного збільшення застосування противником безпілотних літальних апаратів - зокрема FPV-дронів – є необхідність у забезпеченні наших підрозділів засобами радіоелектронної боротьби. Ми застосовуємо - вони протидіють засобами РЕБ. Вони застосовують - ми протидіємо. Тому в нас є в цьому напрямку проблеми", - пояснив Тарнавський.

Генерал наголосив, що для продовження наступальних штурмових дій хотілося б мати ті засоби, які дають змогу розміновувати ділянки місцевості.

"Знаєте, скільки б цього не було - його все мало", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Тарнавський заявив, що російські війська активізувалися на Таврійському напрямку та активно застосовують бронетехніку для підтримки свого наступу.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті