Російські війська в Бахмуті "обмежені" в можливостях відбивати контратаки ЗСУ - ISW

Російські військові в Бахмуті виснажені постійними штурмами, що обмежує їхні можливості відбивати атаки ЗСУ. Про це 11 травня у зведенні повідомив Інститут вивчення війни.

"Повсюдні проблеми з боєздатністю російських військ, які посилюються постійними атаками з виснаженням особового складу в районі Бахмута, імовірно, значно обмежують здатність російських військ у цьому районі оборонятися від локальних українських контратак", - повідомили в ISW.

Зазначається, що 9-10 травня українські військові провели успішні контратаки на північ від Хромового і на північний захід від Білої Гори (населені пункти на заході і південному заході від Бахмута). Також наші військові заявили про знищення 6-ї та 8-ї рот 72-ї мотострілецької бригади РФ під Бахмутом. Це дало змогу просунутися більш ніж на два кілометри вглиб на фронті завширшки три кілометри.

Також експерти зазначили, що ця мотострілецька бригада стала "символом багатьох ендемічних проблем формування сил, з якими постійно стикаються російські військові". Йдеться про те, що цей підрозділ формувався минулого серпня здебільшого з добровольців. А вже восени в Харківській області цю бригаду добряче пошарпали під час контрнаступу ЗСУ.

"Очевидне залучення російським військовим командуванням елементів з'єднання, яке зазнало дві поразки поспіль, на Бахмутському напрямку поряд із уже виснаженими елементами "вагнерівців", імовірно, дає українським силам можливість використовувати обмежені контратаки", - повідомляють у звіті.

Нагадаємо, раніше речник Східного угруповання військ ЗСУ Череватий заявив, що в Бахмуті 72-га мотострілецька бригада армії РФ зазнала значних втрат.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті