Рекорд із найбільшої кількості вінків встановлять на свято Купала на Прикарпатті

На Івано-Франківщині на свято Івана Купала, 7 липня, встановлять рекорд із найбільшої кількості вінків. Найколоритніше та найцікавіше свято молоді відбуватиметься на Рожнятівщині, у селі Рівня.

Як повідомляє «ОстроВ», розпочнеться обряд Купала – пісні, хороводи, забави –  із заходом сонця та триватиме до перших півнів. Основним стрижнем, довкола якого відбуватимуться дійства, є купальський вогонь, який символізує сонце-зародок у материнській утробі. Він має горіти цілу ніч.

Цьогоріч, вогнище запалюватимуть учасники фаєр-шоу.

Окрім того, за традицією дівчата пускатимуть на воду вінки, які є символом щастя та одруження. Їх цього року буде рекордна кількість – понад триста. Плестимуть вінки із польових квітів. Та, за історією, найголовнішим для вінків є – барвінок.

За традицією, коли забави стихають, люди від вогнища запалюють свічки на кошиках-віночках і йдуть до річки, щоб пустити їх водою й ушанувати предків.

Також на свято Купала гостей та учасників розважатимуть заслужені артисти України, зокрема, відомі івано-франківські гурти та фіналісти дитячого «Євробачення».

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи