Регіонали назвали незаконною заборону терміну „Велика вітчизняна війна” на Львівщині

Львівська обласна організація Партії регіонів назвала незаконним рішення Львівської облради про щорічне відзначення на території Львівщини 8-9 травня як Днів пам’яті жертв Другої світової війни, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі ЛОО ПР.  

«В обласну партійну організацію поступають численні звернення ветеранів Великої вітчизняної війни, громадян з приводу чергового деструктивного рішення сесії Львівської обласної ради, яка вирішила не вживати на території Львівщини термін „Велика вітчизняна війна”. Сказати, що це рішення незаконне і ображає почуття живих і пам’ять полеглих воїнів цього справді всенародного опору фашистській диктатурі – означає не сказати нічого», — йдеться у заяві львівських регіоналів. 

У ПР вважають, що Львівська облради намагається заробити політичні бали на небезпечних для цілісності і соборності держави темах. «Львівська обласна рада мусить навчитися діяти в рамках її повноважень визначених законом. Вихід за ці рамки – це не тільки політична провокація, а кримінальне діяння і на це повинна реагувати прокуратура та інші правоохоронні органи», — йдеться у заяві ЛОО ПР. 

На думку львівських регіоналів, рішення Львівської облради, які суперечать закону, мають бути скасованими.

Нагадаємо, що 25 травня Львівська облрада прийняла рішення про щорічне відзначення на території Львівщини 8-9 травня як Днів пам’яті жертв Другої світової війни, в якому зазначено про відмову від використання терміну „Велика вітчизняна війна” як такого, що суперечить українським історичним реаліям.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи