Припинити антимолодіжну вакханалію Табачника вимагає Львівська облрада

Львівська облрада звернулася до Президента України та Голови Верховної Ради щодо неприпустимості зниження вікового цензу молоді. «За» таке звернення проголосували 70 депутатів, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

У своєму зверненні депутати висловили занепокоєння ініціативою Міністерства освіти і науки, молоді і спорту внести зміни до закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» щодо зменшення віку молоді з 35 до 29 років. Такі ініціативи нардепи розцінили як наступ на права громадян України та порушення норм Конституції.

«У провідних європейських країнах, зокрема, у Німеччині, Австрії, Італії, Данії, Великобританії, Ірландії граничний вік молодої особи становить 35 років. Згідно із статистичними даними, вікова група молоді в різних країнах складає до 49 років», – зазначено у зверненні.

Львівська облрада звернулася до керівництва ВРУ з вимогою не допустити ухвалення змін щодо зниження вікового цензу молоді. Депутати звернулися до Президента з пропозицією «вжити всіх необхідних заходів, щоб припинити антимолодіжну вакханалію керівництва Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, яке намагається знищити молодіжний рух, позбавити молодь доступу до житла шляхом зменшення віку молоді».

Крім того, депутати звернулися до Президента та Голови ВРУ щодо неприпустимості прийняття законопроекту «Про вищу освіту» та вимагають відкликати цей законопроект. 

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи