Пригожину повернули 10 мільярдів рублів, які конфіскували в його офісі

Ватажку ЧВК "Вагнер" Євгену Пригожину повернули 10 мільярдів рублів і цінності, знайдені під час обшуків 24 червня. Про це пише росыйське видання "Фонтанка".

Видання розповідало, як після порушення кримінальної справи щодо замаху на заколот у Петербурзі відбувалися обшуки на різних об'єктах, афілійованих Пригожину.

Так, спочатку на подвір'ї готелю "Палац Трезіні" було виявлено стару "Газель", звідки дістали десятки коробок із 4 мільярдами рублів, а трохи пізніше на підземній парковці готелю River Palace із мінівену витягли ще 80 коробів із 6 мільярдами. Що стосується золота і валюти, то їх знайшли в офісах, пов'язаних із бізнесом Пригожина.

За інформацією видання, до вечора неділі, 2 липня, Євгену Пригожину повернули всю суму і цінності. Однак на самій процедурі він не був присутній. За попередніми даними, бізнесмен перебував у Москві.

Зазначаэться, що 2 липня за грошима замість нього приїхав його водій із довіреністю. Зрозуміло, що навряд чи під час видачі перераховували 10 мільярдів, адже навіть за допомогою кількох банківських машинок це зайняло б щонайменше півдня. Невідомо, чи особисто водій вантажив і в яку вантажну машину ці гроші - загальна вага такої суми в п'ятитисячних купюрах сягає кількох тонн.

Видання підкреслило: якщо стосовно громадянина кримінальну справу припиняють за реабілітувальними ознаками, то все вилучене в нього і не заборонене до обігу на території РФ - повертають. Вже в день обшуків Пригожин не заперечував стосунку до грошей. Згідно з його заявою, датованою ще 24 червня, ця сума була приготовлена на зарплату найманців ПВК "Вагнер" і виплати родичам загиблих.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті