«Проведем выборы вместе с оккупированным Донецком». Ярош просит Президента перенести выборы в Мариуполе на 2017 год

Лидер «Правого сектора», нардеп Дмитрий Ярош просит Петра Порошенко отменить местные выборы в Мариуполе и перенести их на более поздний срок – 2017 год, чтобы провести необходимые для стабилизации ситуации реформы и противостоять монополизму местных пророссийски настроенных политсил. Об этом он заявил в своем открытом обращении к Президенту, опубликованном на сайте «ПС».

«Ситуація з виборами в Маріуполі – один з головних викликів. Є два шляхи. Перший: зробити, що від Вас вимагають Америка, Німеччина, а також Путін, та провести вибори 15 листопада цього року. Спільно з Опозиційним Блоком та БПП це питання можна проголосувати у Верховній Раді України, остаточно поховавши проукраїнську коаліцію. Є і другий: дати регіону шанс на видужання. Призначити вибори на більш пізній час та за цей час спробувати провести певні реформи в регіоні. Використати ситуацію, яка склалася в Маріуполі, як дорожню карту, як своєрідний експеримент, на прикладі якого розробити сценарій щодо подальшої соціалізації на даний час окупованої території Донбасу. Для прийняття рішення вивчити ситуацію в місті, без фальшивих шаблонів та облудних гасел, дивлячись правді у вічі», - предлагает Ярош.

По мнению нардепа, выборы в Мариуполе априори не могут быть объективными, поскольку здесь "никогда не было, и нет настоящих ячеек политических партий». Их место занимают «списки активистов», которых «разобрали» на время избирательной кампании. А сам прифронтовой город полностью подконтрольный руководству холдинга «Метинвест» и «Оппозиционному блоку».

«Це підтверджують дані екзит-полу, проведеному в день голосування біля дільниць: "Опозиційний блок" набрав би 83,5%, жодна з інших політичних партій не набрала і 3%. Тобто 100% Маріупольської міської ради будуть представниками "Оппоблоку". Міський голова, звісно, буде теж висуванець "Метінвесту". Отже, місто буде віддано структурі, навіть в офіційній риториці якої поняття "Україна" просто відсутнє. У 2014 р. ці люди тиснули руки терористам і вимагали відводу української армії від Маріуполя.», - подчеркивает лидер «Правого сектора».

По мнению Яроша, мариупольские патриоты не согласятся со сценарием, «уготованным для него теми, кто разжигал войну в Донбассе». Именно они, а не технические проблемы, уверен нардеп, помешали выборам в Мариуполе.

«Реальними причинами зриву у Маріуполі були зовсім не технічні питання місця друку бюлетенів, чи протести проти можливих фальсифікацій. Не треба мати ілюзій щодо можливості швидкого перепроведення виборів…Варіантів дій у патріотів більш ніж достатньо, щоб не допустити поразки України», - отметил Ярош.

В этой связи он предлагает Президенту Порошенко использовать Мариуполь для демонополизации ситуации на Донбассе.

«За час, що дав нам Бог, доля та українські патріоти, зробіть кроки до демонополізації ситуації на Донбасі. Сприяйте створенню численних вільних медіа, закличте міжнародні фонди, які надають гранти на розвиток демократичних процесів, попрацювати в Маріуполі. Змініть управлінські клани в місті та дайте шанс проявити себе численним громадським активістам, які готові кипучу енергію направити на зміни і реформи. Дайте шанс людям на самореалізацію, спростивши умови початку ведення бізнесу і його адміністрування. Почніть, врешті, створювати середній клас, розвивати сферу послуг. І досить прогинатися під "Метінвест"», - предлагает Дмирий Ярош.

«Для Путіна Маріуполь нині – як той пазл, якого не вистачає для формування хоч якогось варіанту "Новоросії" та пробивання сухопутного шляху до Криму. Вихід із ситуації є - перенесення виборів на більш пізній термін (найкраще на 2017 рік), а до того часу створення військово-цивільної адміністрації з авторитетних в краї управлінців», - продолжил нардеп.

По его мнению, программа стабилизации региона с привлечением инвестиций и созданием независимых СМИ позволит изменить мировоззрение местного населения «в сторону Украины» и провести в 2017 году выборы, с результатами которых «согласится общественность города».

«Або проведемо вибори в Маріуполі разом із окупованим Донецьком. В цьому є свій глибокий символізм. Маріуполь стане зв'язковою ланкою між Україною та Донбасом», - заключил лидер «Правого сектора».

Присоединяйтесь к "ОстроВу" в Facebook, ВКонтакте, Twitter, чтобы быть в курсе последних новостей.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи