Прокуратура Литви повідомила про підозру трьом бойовикам "ДНР", які вбили в Маріуполі литовського режисера

Органи прокуратури Литовської Республіки повідомили про підозру трьом бойовикам "ДНР", які причетні до тортур і вбивства литовського режисера. Про це заявила генпрокурор Литви Ніда Грунскене 29 лютого на брифінгу у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

"У лютому цього року троє військових невизнаної "Донецької республіки" були визнані підозрюваними в участі в нелюдському поводженні та вбивстві. На початку війни в Маріуполі був убитий литовський режисер, який допоміг цивільним українцям втекти з Маріуполя. Цього режисера було затримано і вбито", - повідомила генпрокурор Литви.

Наразі, як уточнила Грунскене, встановлено трьох підозрюваних у цьому злочині, триває робота зі встановлення інших підозрюваних.

Зі свого боку генеральний прокурор України Андрій Костін додав, що справа, про яку розповіла його литовська колега, - це литовське розслідування в рамках діяльності спільної слідчої групи (JIT). 

"Воно є знаковим для нас, тому що стосується жахливих злочинів агресора, які були скоєні в Маріуполі", - зазначив Костін.

"Трьох проросійських бойовиків підозрюють у вбивстві громадянина Литви. Цивільного, який жодним чином не брав участі в бойових діях. Нелюдські тортури, які включали в себе побиття, поранення ножем, переломи кісток, імітацію розстрілу, призвели до смерті цього чоловіка", - наголосив генпрокурор.

Він заявив: "Ідентифікація підозрюваних у цьому жорстокому вбивстві є важливим свідченням того, що навіть коли воєнні злочини скоєні на окупованих територіях, до яких ми не маємо фізичного доступу, злочинці не уникнуть правосуддя".

Як повідомлялося, в росії ліквідовано військового злочинця "вертухая" Конкеєва, який відверто заявляв про вбивство полонених українців та поляків

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті