Прем'єр Баварії та експрезидент Німеччини виступили за надання Україні далекобійних ракет Taurus

Німеччина повинна поставити далекобійні крилаті ракети в Україну. Про це сказав прем'єр-міністр Баварії, голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зьодер, - пише УП.

На думку Зьодера, ракети Taurus допомогли б Україні "відбиватися від постійних атак безпілотників і ракет".

Це стало б "єдиним серйозним шансом для України віднайти свою мужність і не дати росіянам перемогти", вважає прем’єр Баварії.

За його словами, Німеччина та ЄС зіткнулися б зі "справжньою проблемою безпеки", якби Росія виграла війну, а США продовжували б ухилятися від участі в міжнародних кризах у майбутньому.

Тим часом колишній президент Німеччини Йоахім Гаук розкритикував обережну позицію нинішнього німецького уряду щодо поставок Україні далекобійних ракет Taurus.

"Я не розуміюся на військовій справі, але я розмовляв із людьми, які володіють необхідними військовими знаннями. І після цих розмов більше не можу зрозуміти, чому ми вагаємося з постачанням цієї зброї та інших боєприпасів", – заявив Гаук.

За його словами, в умовах виснажливої позиційної війни і масованих ударах РФ по українських містах "я з тривогою дивлюся на те, що ми робимо, і запитую, чи достатня наша підтримка".

Він переконаний, що Україна має отримати Taurus, оскільки "перемога Росії поставить під загрозу в середньостроковій перспективі також безпеку інших європейських держав".

Як повідомлялося раніше, Німеччина поки що не готова поставити Україні ракети Taurus.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті