Уряд США: "Кремль не дочекається, доки Захід втомиться підтримувати Україну"

Розрахунок путіна на те, що Захід перестане підтримувати Україну марний, а Київ матиме ресурси, необхідні для захисту. Про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо, - повідомляє "Голос Америки".

"Кремль не дочекається, доки Захід втомиться підтримувати Україну", – таке послання санкцій, які США наклали на РФ напередодні другої річниці російського широкомасштабного вторгнення, каже Адеємо.

"Основне повідомлення, яке ми хочемо надіслати Кремлю, полягає в тому, що Україна буде мати достатньо ресурсів для того, щоб підтримувати свою економіку і просуватися вперед. Тому ви [Росія] не протримаєтеся довше, ніж ми. Зрештою, Росія заплатить за шкоду, якої вона завдала", – сказав Адеємо.

Високопосадовець міністерства фінансів пояснив, що за політикою санкцій щодо РФ стоїть мета позбавити Кремль грошей та можливості купувати, чи створювати нову зброю для продовження війни в Україні.

"Метою є уповільнити Росію та прискорити Україну", – сказав Адеємо.

За словами високопосадовця, США та країни "Групи семи" працюють над тим, щоб використати заморожені гроші російського центрального банку на потреби оборони та відбудови України. Йдеться про близько 300 мільярдів доларів, переважно в Європі. За словами Адеємо, росія вивела більшість своїх коштів з американських рахунків після нападу на Україну у 2014 році.

Як повідомлялося, Зеленський зустрівся з делегацією Сенату США: закликав нарощувати військову допомогу заради досягнення стратегічних цілей на фронті.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті