Понад 900 львівських дітей відпочинуть в таборах в Карпатах

920 львівських дітей цього літа відпочине у таборах в Карпатах, - повідомили «ОстроВ» в мерії Львова.

«У нас є кілька форматів оздоровлення дітей. Є два табори, які були збережені ще з радянських часів, це табір «Старт» (с. Коростів) та «Варта» (с. Гребенів), на їх утримання місто виділило 1372, 6 тис. грн. Вони мають невелику проектну потужність, такі табори можуть прийняти одночасно 120-110 дітей. Ми в кожному з них маємо по 4 зміни. Тож влітку там матимуть змогу відпочити 920 дітей. Наступного року ми плануємо збільшувати кількість змін, щоб охоплювати більше дітей», - повідомив начальник управління освіти Володимир Огура.

Крім того, у Львові є безліч дитячих центрів, де діти мають змогу проводити вільний час.

«Є дуже хороші заклади – Еколого-натуралістичний центр на вул. Кубанській, маємо  «Погулянку» - центр творчості дітей Галичини. Також є 100 пришкільних таборів.  Вони почали діяти з 1 червня, вони мають чітку проектну потужність і приймають дітей. Тож планується, що пришкільними таборами буде охоплено більше 20% дітей міста. Є питання бажання самих дітей відвідувати пришкільні табори», - повідомив В. Огура.

«Наступного року є плани зробити пришкільні табори міграційними. Щоб діти приїжджали не в свою школу, а в школу іншого району, іншого міста, навіть іншого регіону. На досвіді сусідньої Польщі, там курсують цілі поїзди з дітьми, які відправляються на канікули до інших шкіл», - додав В. Огура. 

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи