"Поки рано робити висновки": Зеленський поідомив, що Сирський перебуває на бойових позиціях

Головновомандувач ЗСУ Олександр Сирський перебуває у ключових місцях боїв. Про це повідомив президент України Володиир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні 14 травня.

"Головком Олександр Сирський доповів про ситуацію в районах бойових дій. Донеччина, Харківщина - там, де зараз найважче. Він перебуває якраз у ключових місцях боїв - працює з бригадами, на бойових позиціях", - сказав Зеленський.

За його словами, "...ще поки рано робити висновки, але ситуація контрольована". 

"Наші воїни знищують окупанта, який намагається просуватись. Усе достатньо напружено. Але ми посилили напрямки, зокрема харківський", - сказав також Президент України.

Він зазначив, зараз багато воїнів - саме харків’ян - стали на захист Харківщини. 

Заленський також розповів, що Україна готується і готує свої позиції перед самітом Альянсу, який запланований на літо. 

"Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України - група, яку очолюють Андрій Єрмак та Андерс Фог Расмуссен, - представила звіт. Звіт, який буде у всіх тих, хто ухвалює рішення в Альянсі та може вплинути на зміцнення НАТО. Звіт про перспективи України, про необхідність справді сильних рішень для того, щоб не лише припинити цю війну, а позбавити ґрунту будь-які війни в нашому регіоні та в усій Європі. Для цього має бути прибраний дефіцит безпеки у Європі, і зокрема дефіцит безпеки для України", - наголосив Зеленський.

Раніше Зеленський розповів про зустріч із Блінкеном: два Patriot для Харківщини могли б суттєво допомогти.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті