По Харкову росіяни завдали 22 удари. Відомо про трьох загиблих та 13 поранених

Щонайменше 22 прильоти ворожих ракет зафіксували у Харкові. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на слова мера міста Ігора Терехова.

"Були пошкоджені цивільні об’єкти: лікарня, поліклініка, школа, житлові будинки, відділення "Нової пошти" та виробничі підприємства Харкова. Працівники ДСНС продовжують розбирати завали. Також внаслідок обстрілів виникли певні проблеми з подачею електрики для громадського транспорту. Станом на зараз електропостачання відновлено, транспорт курсує за розкладом", - розповів мер Харкова.

У прес-службі Харківської міської ради повідомили, що у Київському районі міста через російські обстріли були пошкоджені 13 житлових будинків.

Зокрема, у квартирах вибито 52 вікна, ще 47 - у місцях загального користування.

Станом на 11:30 відомо про 3 загиблих та 13 поранених. Тривають пошуково-рятувальні роботи. Інформація стосовно постраждалих уточнюється. У Харкові пошкоджено складські і виробничі будівлі, пошту, будинки, лікарню, підприємства і так далі. Також після ракетної атаки в одному з парків міста правоохоронці виявили влучання бойової частини ракети, на місці працюють вибухотехніки.

А голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму Телеграм-каналі також заявив про пошкодження приміщень Обласного центру онкології.

"У кількох корпусах медзакладу вибуховою хвилею пошкоджено близько 70 вікон та дах на площі 30 квадратних метрів. Наразі усуваємо наслідки ворожої агресії. Постраждалих серед медперсоналу та пацієнтів онкоцентру немає", - запевнив Синєгубов.

У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області повідомили, що прильоти у місті спричинили 2 пожежі і чисельні руйнації на об’єктах цивільної інфраструктури.

На місцях працювали рятувальники. Вони гасили пожежі та проводили розбирання завалів та пошук людей. З-під уламків бетонних конструкцій однієї з будівель бійці ДСНС врятували чоловіка, а під час гасіння пожежі евакуювали 30 людей, у тому числі 2 дитини.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті