Підприємства Тернопільщини заборгували Пенсійному фонду 48 млн. грн.

Борги із виплати зарплати в Тернопільській області становлять 11,4 млн. грн., до Пенсійного фонду – 48,9 млн. грн. Боржників зобов’язали погасити заборгованість до 1 квітня 2011 року. Про це сьогодні, 28 лютого, йшлося під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Як повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА, на нараді під керівництвом першого заступника прокурора області Миколи Люшненка, за участі представників облдержадміністрації, органів держаної влади та контролю, заслухали    керівників підприємств, установ та організацій – найбільших боржників  по заробітній платі, до Пенсійного фонду та податковій заборгованості.  Таких в області зараз понад 15,  в основному, у сфері будівництва, сільського господарства, транспорту та житлово-комунальному господарстві.

З початку року органами  прокуратури області  порушено 16 кримінальних справ за фактами  невиплати зарплати, розглянуто 95 документів прокурорського реагування, за якими відшкодовано понад 2,5 млн грн заборгованої плати, притягнуто до відповідальності 67 посадових осіб.

Також за 2 місяці 2011 року за прокурорського втручання до бюджету Пенсійного фонду України відшкодовано понад 1,3 млн грн.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи