Петиція про демобілізацію після 18 місяців служби набрала 25 тисяч підписів

Петиція про демобілізацію через 18 місяців після призову зібрала 25 тисяч підписів і спрямована на розгляд Президента. Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Автором петиції став народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко.

"Вже більше року наші військові знаходяться на фронті і не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути і існує нагальна необхідність врегулювати терміни. У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт (№9142), який пропонує, щоб громадяни України мали право на звільнення через півтора року після мобілізації, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу. Також цей законопроєкт пропонує надати відстрочку від призову на п’ять років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації", - йдеться у петиції.

За законом, тепер цю ініціативу має розглянути Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялося раніше, в Раді заперечили необхідність додаткової мобілізації через ядерну зброю в Білорусі.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті