Перед судом постане полонений вагнерівець, який відбував покарання за зґвалтування в РФ, а згодом штурмував позиції ЗСУ під Бахмутом

За матеріалами СБУ перед судом постане вагнерівець, який штурмував позиції Сил оборони під Бахмутом. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 24 квітня.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного бойовика російської приватної компанії "Вагнер", який брав участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті, – сказано в повідомленні. – Українські захисники взяли окупанта у полон наприкінці грудня минулого року під час боєзіткнення на Бахмутському напрямку".

Уточнюється, що зловмисником є 23-річний громадянин однієї з країн Центральної Азії, який відбував покарання в Тюменській виправній колонії РФ за зґвалтування. У жовтні минулого року представники "Вагнера" запропонували йому ввійти до складу російської приватної компанії для участі у війні проти України. За умовами "контракту" йому пообіцяли 200 тисяч рублів та "ануляцію" судимості.

Зазначається, що вже через місяць він разом з іншими засудженими, які приєдналися до угруповання "Вагнер", прибув до Ростова, де отримав військову форму, зброю та боєприпаси. Потім найманців відправили на "тренувальний полігон", який дислокується на тимчасово окупованій території Луганської області. Втім, через відсутність інструкторів з бойової підготовки "навчальний курс" так і не відбувся.

На початку грудня минулого року фігуранта у складі окупаційного угруповання перекинули на східний фронт. Але пробув він там недовго – потрапив у полон до ЗСУ.

"Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу України (найманство), – йдеться в повідомленні. – Зловмисник перебуває під вартою. Тепер йому загрожує до 10 років тюрми".

Раніше повідомлялось, що СБУ оголосила про підозру голові парламенту Чечні.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті