Перебити шляхи постачання та "виморозити" окупантів: речник Сухопутних військ розповів про завдання ЗСУ з настанням зими

Українські військові спробують після настання поганої погоди перебити шляхи постачання росіян та намагатимуться «виморозити» їх з України. Про це 12 листопада повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо, - пише "Громадське радіо".

«Все ж таки погода внесе свою лепту у ведення бойових дій. Якщо зараз підуть дощі, зменшиться кількість застосування як авіації, так і ударних дронів. Відповідно і техніці рухатися буде важче. Але, знову ж таки, артилерія як застосовувалася, так і застосовуватися й буде… Основним завданням, звісно ж, це буде перебиття шляхів постачання, логістичні сполучення тилових та передових позицій російських окупантів. Якщо нам це вдасться, я думаю, за допомогою погоди – дощів і морозів – ми їх «виморозимо», — сказав Фітьо.

Раніше повідомлялося, що військові використовують прогнози погоди від гідрометеорологічних підрозділів ЗСУ при плануванні, підготовці й веденні бойових дій. Так, зокрема, було під час наступальних дій на Харківщині та Херсонщині.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті