Пентагон: Українські військові завершують навчання на системах Patriot

Сполучені Штати завершують курс підготовки українських фахівців протиповітряної оборони на системах Patriot, які проходять у Форті Стілл, штат Оклахома.Про це заявив у вівторок під час слухань в Комітеті Палати представників США з питань Збройних сил директор з операцій Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Дуглас Сімс, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Збройні сили США незабаром завершать підготовку та оснащення першої в Україні батареї Patriot», – зауважив генерал.

Він підкреслив, що Пентагон вперше розкриває інформацію про те, коли подібні тренування можуть завершитися.

«Ми впевнені, що українці застосовуватимуть системи Patriot з тим же вмінням, яке вони демонструють щодня з наявними можливостями ППО», - зауважив Сімс.

Він також повідомив, що загалом із січня американські військові навчили понад тисячу українців, довівши загальну кількість тренованих українських військових до 4 тисяч.

Як повідомлялося, минулого тижня Повітряні сили України оголосили про набір курсантів для навчання на зенітні ракетні системи IRIS-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті