Окупанти штурмували Бахмут і намагалися прорватися біля Авдіївки, відбито понад 30 атак – Генштаб

Збройні сили Ураїни відбили кілька штурмів російських окупантів поблизу Бахмута, ворог також намагався прорвати оборону українських захисників у напрямках Авдіївки, проте успіху не досяг. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні від 7 грудня.

Так, на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 15 атак ворога в районах східніше Новобахмутівки, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. 

Водночас на Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 19 атак противника в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжували стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник за підтримки авіації здійснив 5 атак на позиції наших захисників.

Ще декілька атак ворога, який намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районі населеного пункту Терни Донецької області та Синьківки Харківської області, відбито на Лимано-Куп’янському напрямку.

Зазначається, що Сили оборони України надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження по позиціях російських окупантів.

Як повідомлялося, українські ракетні війська нанесли ураження по російському вертольоту.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті