Одеський воєнком незаконно збагатився на понад 14 млн гривень - НАЗК

За результатами моніторингу способу життя заступника начальника Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка НАЗК виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, які свідчать про його незаконне збагачення на понад 14 млн грн, - повідомляється на офіційному сайті агентства 25 серпня.

«Так, теща воєнкома, починаючи з 2020 року, придбала, а згодом продала два автомобілі: Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 млн грн та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 млн грн. Минулого року вона придбала ще й автомобіль BMW X7 XDRIVE 30D», - розвопвіли у НАЗК.

Спеціалісти агентства зазначають, що при реальній вартості останньої автівки у 3,9 млн грн  у договорі купівлі-продажу ціна авто вказана 5 тис грн, що свідчить про приховування реальної вартості його набуття. Восени минулого року вона також придбала житловий будинок та земельну ділянку під ним загальною вартістю понад 3 млн грн.

Мати Галушка минулого літа придбала автомобіль Toyota RAV-4 HYBRID вартістю понад 880 тис. грн та житловий будинок з земельною ділянкою за майже 1,7 млн грн, також не бувши фінансово спроможною на це.

Син воєнкома став власником квартири в Одесі вартістю 563 тис. грн.

Також у НАЗК додають, що крім зазначених покупок, з 2021 року воєнком разом з дружиною витратили майже 6 млн грн, що неспівставно більше, ніж вони могли отримати у законний спосіб.

Нацагентство затвердило обґрунтований висновок стосовно заступника начальника Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка у зв’язку з виявленням ознак корупційного кримінального правопорушення – незаконного збагачення, відповідальність за яке передбачено ст. 368-5 Кримінального кодексу України та надіслало його до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Раніше воєнкома з Донеччини, який незаконно призначив мільйон гривень "бойових" підлеглим, взяли під варту.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті