Обласна влада пропонує встановити у Тернополі пам’ятник священику



Голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь запропонував спорудити памятник священику, який гідно проніс християнську віру через усі лихоліття, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.   

Про це, у контексті виконання Указу Президента України Віктора Ющенка “Про відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської  Русі”, керівник області зазначив під час засідання обласної Ради церков при обласній державній адміністрації.
Юрій Чижмарь відзначив величезне значення хрещення Київської  Русі для політичного життя, для запровадження та збереження християнських традицій в історії і розвитку українського суспільства.
За більш, ніж тисячолітній шлях українського священництва, непоправні наслідки їх переслідування і монголо-татарським ігом, і комуно-більшовицькою системою, завдяки мучеництву та сподвижництву українських священиків християнська віра лише утвердилася і зміцніла. Саме тому український священик заслуговує бути увічненим.
Члени засідання обласної Ради церков при обласній державній адміністрації погодилися з цією думкою. Тепер керівникам церков та релігійних організацій області запропоновано подати свої пропозиції і стосовно місця розташування пам’ятника, і стосовно складу оргкомітету з встановлення такого пам’ятника.
Засідання обласної Ради церков при обласній державній адміністрації також розглянуло питання “Поєднання наукових знань та практичного досвіду в системі державно-церковних та міжконфесійних відносин”, “Про релігійну ситуацію, стан державно-церковних відносин в області за 2009 рік, планування роботи на 2010 рік та відзначення Різдвяних свят”, “Про підготовку до Різдвяних свят геріатричних установ та доступ людей похилого віку, інвалідів до культових споруд”, “Про належне відношення та впорядкування військових поховань” та “Про відзначення в області 1025-річчя хрещення Київської Русі”.
На засіданні обласної Ради церков при обласній державній адміністрації було прийнято звернення до жителів Тернопільщини з нагоди новорічних та Різдвяних свят.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи