"Ні живий, ні мертвий": став відомий діагноз Кадирова

Стан здоров'я 47-річного глави Чечні Рамзана Кадирова не залишає надій на його одужання, - повідомляє "Новая газета.Европа".

Журналісти провели розслідування і встановили, що в січні 2019 року лікарі вперше поставили йому діагноз "некроз підшлункової залози".

"Саме з 2019-го щонайменше двічі на рік Кадиров почав проходити регулярні, зокрема й хірургічні, процедури в ЦКЛ Управління справами президента РФ", - пише видання.

А влітку 2020-го глава Чечні перехворів на ковід і отримав у навантаження до основного захворювання, розвиток якого намагалися купірувати лікарі ЦКЛ, серйозні проблеми з ендокринною системою.

"Навесні 2022-го стан здоров'я Кадирова став стрімко погіршуватися, проте ця тема стала "топовою" тільки минулого року. Навіть найбільш неуважний спостерігач не міг не помітити, як унаслідок відмови нирок і застою рідини в легенях (наслідки основного захворювання) Кадиров збільшився в розмірах у півтора раза. Форма його живота набула всіх ознак панкреатогенного асциту, у нього з'явилася моторошна задишка, він став насилу говорити, повільно ходити, занадто тепло для чеченського клімату одягатися", - пише видання.

Також нагадується історія з торішньою госпіталізацією Кадирова в стані коми в реанімаційне відділення ЦКЛ Управління справами президента РФ.

За даними джерел видання в ЦКЛ Управсправами президента РФ (ці відомості ми змогли підтвердити в Управлінні ФСБ у ЧР), Кадиров потрапив у лікарню з гострою легеневою недостатністю, що розвинулася у нього в результаті передозування транквілізатором "Дормікум".

"Тому його перебування в ЦКЛ пояснили публіці вельми оригінальним чином. 20 вересня в соцмережах з'явилося відео, на якому Кадиров сидить у лікарняній палаті біля ліжка свого дядька Магомеда, обтиканого трубками і крапельницями. Сам глава Чечні на цьому відео нічого не говорить і майже не рухається. Замість нього говорять його найближчі соратники - Адам Делімханов і Бекхан Таймасханов. Лікар, співробітник ЦКЛ Управління справами президента, повідомляє, що пацієнт (імені якого він не уточнює) перебуває в лікарні два тижні і ще приблизно стільки ж йому необхідно пролікуватися до повної виписки. За дивним збігом, саме стільки часу Рамзан Кадиров провів у Москві, за офіційною версією - "у службовому відрядженні"", - пояснило видання.

Зазначається, що у вересні минулого року лікарям вдалося стабілізувати стан свого пацієнта і більш-менш повернути йому дієздатність.

"Однак, за відомостями нашого джерела в ЦКЛ Управління справами РФ, під час проведення загального обстеження ВІП-пацієнта було отримано дані МРТ мозку, результати якої привели близьких Кадирова в пригнічений стан. Ми цитуємо слова ще одного нашого джерела, близького до Адама Делімханова. Ось як він інтерпретував реакцію рідних Кадирова на невблаганний діагноз лікарів:

"Колишнього лідера вже не буде, [нова] хвороба буде серйозно [на нього] впливати. Навіть у тому випадку, якщо він зараз і оговтається, він буде вже ні живим, ні мертвим...""", - пише "Новая газета. Європа".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті