Німецька компанія Knauf заявила, що йде з російського ринку. Бізнес передасть "місцевим менеджерам"

Німецька компанія Knauf заявила, що передасть російський бізнес місцевим менеджерам. Про це повідомляє Телеграм-канал The Insider.

Зазначається, що один із найбільших виробників будматеріалів Knauf Group вирішив відмовитися від бізнесу в РФ після більш ніж 30 років роботи. У пресрелізі компанії йдеться про те, що під місцеве управління перейдуть, зокрема, видобуток сировини, виробництво і дистрибуція, "щоб зберегти робочі місця для більш ніж 4 тисяч співробітників". Для здійснення угоди ще належить отримати схвалення російських відомств.

Knauf продовжувала вести бізнес у Москві після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. За даними Business Insider, компанія входить до числа найбільших німецьких гравців у РФ з річним оборотом близько 1 млрд євро. У квітні стало відомо, що Knauf серед інших німецьких компаній бере участь у відновленні Маріуполя, який було практично знищено російськими військами, і який зараз перебуває під окупацією. Продукцію Knauf виявили журналісти ARD Monitor, які вивчили звіти будівельних компаній, а також фото і відео зі зруйнованого міста.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті