Недопустимо «єнакієзації» та «кирилізації» України, - депутат Івано-Франківської облради

Депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «Батьківщина» Юрій Романюк з трибуни облради закликав депутатів проголосувати за представника від ВО «Свобода» О. Сича на голову Івано-Франківської облради, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

«Недопустимо «єнакінієзації» та «кирилізації» України. Ми всі, депутати Івано-Франківської обласної ради, повинні домогтися, щоб головою облради став представник від демократичних сил. Оскільки представники від «Партії регіонів» набрали тільки 8% в нашій області, вони не мають права керувати нашою областю», - заявив Ю. Романюк.

Крім того, він також підтримав проект рішення, який щойно був прийнятий установчою сесією про пакетне голосування. При цьому, пакетне голосування буде визначати обрання голови обласної ради, його першого заступника та голови бюджетної комісії в одному пакеті. Це свідчить про те, що між представниками «Свободи», «Батьківщини»  і партії «Наша Україна», які набирають на цей день уже близько 70 голосуючих депутатів для того, щоб провести це рішення.

Однак голосування буде відбуватися в таємному режимі.

Ю. Романюк категорично відкидає обрання З. Митника – Міністра охорони здоров’я України на посаду голови Івано-Франківської обласної ради.

Нагадаємо, З. Митника висунула і підтримує на цю посаду «Українська партія», керівник якої І. Насалик, міський голова м. Калуша.

Статьи

Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Все статьи