Нацполіція оголосила про підозру військовим РФ, які жорстоко вбили патріота України

Слідчі Нацполіції оголосили про підозру військовим РФ, які на Миколаївщині жорстоко вбили патріота України за передачу даних для ЗСУ. Про це Нацполіція повідомляє у Телеграм.

"Під час опрацювання інформації про воєнні злочини в регіоні поліцейські виявили аудіозапис перехоплення розмови російських військовослужбовців, яка свідчила про катування і вбивство цивільного. Встановивши місце поховання вбитого, поліцейські провели ексгумацію трупа для проведення судмедекспертизи та порівняльної генетичної молекулярної експертизи. Вбитий - 53-річний місцевий мешканець, який мав принципову активну українську позицію. Перебуваючи в окупації, він ретельно нотував кількість, напрямок та дати пересування російської техніки і передавав цю інформацію Збройним силам України. За це окупанти спочатку його били і катували: звʼязали руки пластиковими хомутами і пиляли напильником зуби, а після відрубали пальці рук і застрелили. Цю інформацію у ході оглядів місця події, допитів свідків, проведення слідчих експериментів та сотень інших слідчих дій повідомили очевидці злочину", - повідомляє Нацполіція. 

"Поліцейські встановили та довели причетність до катування і вбивства мирного мешканця трьох військовослужбовців рф, а саме — командирів та солдата 108 десантно-штурмового полку з Краснодарьского краю", - констатували у поліції.

Як повідомлялося, в Україні понад 52 тисячі людей перебуває у розшуку від початку повномасштабного вторгнення РФ, серед них понад 3676 зниклих дітей.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті