На вихідних 70 років заснування святкуватиме Івано-Франківська область

В неділю, 6 грудня, відбудуться святкування 70-ї річниці заснування Івано-Франківської області, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

Мистецька акція «1939-2009. Зарубки на дереві роду». проводиться з метою збереження історичної пам'яті, виховання у громадян національної свідомості.
Координацію роботи та узагальнення роботи щодо виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця - управління культури ОДА. Контроль за виконанням - на заступника голови ОДА В.Гладія.
Також з нагоди 70-річчя від дня утворення Івано-Франківської області в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відкрито книжково-ілюстративну виставку „Івано-Франківська область: історія і сьогодення”.
Ми з гордістю можемо сказати, що наша область є одним із найбільш розвинутих регіонів України. Це край з багатовіковою історією, значними природними ресурсами, розвинутою промисловістю. Ми пишаємося тим фактом, що саме на території теперішньої Івано-Франківщини зародилося могутнє Галицьке князівство, що місто Станіслав було столицею Західно-Української Народної Республіки, що земля наша пам'ятає кроки Івана Франка, Михайла Грушевського, Лесі Українки, Вячеслава Чорновола, що тут народилися Василь Стефаник, Марко Черемшина, Лесь Мартович, Степен Бандера, Дмитро Вітовський та багато-багато інших особистостей, без яких неможливо уявити історичний і культурний розвиток України.
А ще Івано-Франківщина - край, де кожен з етнографічних регіонів - Гуцульщина, Бойківщина, Покуття чи Опілля - це справжня туристична принада зі своїми характерними особливостями та привітними людьми. Це унікальний осередок народних традицій, які зберігаються і розвиваються вже не одне століття. Під руками різьбярів, гончарів, вишивальниць народжуються мистецькі твори, які розходяться по всьому світу.

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи